Danmark i førertrøjen i grønne løsninger!

Kystsikring på finansloven!

Vi taler meget om vores dejlige Nationalpark Kongernes Nordsjælland, hvoraf Øresund, efter min opfattelse, bør være en helt integreret del – kald det en Marine Nationalpark. Det vil være et kæmpe skridt for at placere Helsingør og Nordsjælland, som Europas bedste besøgsmål og give helt nye naturoplevelser i og på vores herlige Øresund.

Men storme har de senere år gnavet løs – især stormen Bodil tog store bidder af kysten og ødelagde for millioner af kroner. Formålet med projektet Nordkystens Fremtid er derfor at sikre både ejendomme, anlæg, strande, naturarealer og kulturværdier langs den nordsjællandske kyst. Jeg vil arbejde for at udgifterne til kystsikring kommer på finansloven.

Vores næste generationer skal kunne udfolde sig og få sine drømme opfyldt. Vi skal passe på vores børn, miljøet og klimaet. Derfor går jeg ind for mere fokus på uddannelse og forskning – et Danmark med førertrøjen i grøn teknologi. Jeg vil sikre gode rammer for private virksomheder, der kan bidrage til den grønne omstilling. Og jeg siger nej tak til nedskæringer på uddannelses- og forskningsområdet.
Den grønne dagsorden er konservativt hjerteblod. For mig handler det om, at tage ansvar for, at klimakrisen ikke blot tørres af på kommende generationer. Men klimaforandringer er allerede begyndt at påvirke vores vejr og hverdag, og vi nærmer os sidste udkald for at kunne minimere temperaturstigninger i fremtiden. 

Derfor skal vi handle nu og sætte ambitiøse mål for klimaet. Det hænger uløseligt sammen med energipolitikken. Danmark skal sammen med resten af verden arbejde på at sænke udledningen af drivhusgasser dramatisk og omstille energisektoren til vedvarende energi. 

Vi arbejder for at:

  • Danskernes elforbrug skal dækkes af vedvarende energi i 2030.
  • Andelen af vedvarende energi i Danmark skal være på 55% i 2030.
  • Danmark skal være et lavemissionssamfund i 2050.


Konkurrenceevnen bliver større med grøn omstilling

Det er ikke kun kloden, der har gavn af en ambitiøs klima- og energipolitik. Danske virksomheder er nemlig eksperter i grøn teknologi. Den globale grønne omstilling er en kæmpe mulighed for, at vi kan eksportere vores viden til hele verden. Klimakrisen er altså også en mulighed for at stå forrest i kapløbet om at skabe fremtidens løsninger.