Dit hjem er ikke et skatteobjekt !

Boligejere i Nordsjælland ved hvor meget, der er brug for at sænke boligskatten. For vi brandbeskatter desværre boligejere. Men Det Konservative Folkeparti er nu det eneste parti i Folketinget, der har ambitioner om lavere boligskatter i Danmark.

Vi har skatter og afgifter på alt og alting. Vi betaler indkomstskat af vores løn. Vi betaler boligskat, grønne afgifter og registreringsafgifter. Vi betaler skat af renterne fra evt. opsparing eller aktieudbytte. VI betaler moms hver gang vi køber en hotdog eller køber en ny pude til sofaen. Inden da er virksomhederne underlagt forskellige erhvervsskatter og der lægges samtidig afgifter på alt lige fra kaffe til guf på sommerens isvaffel. Har vi lidt tilbage, når vi dør, skal vores familien endda også betale arve afgiften.

Der er rigtigt meget der giver god mening, når man tænker på hvad vi får for pengene. Det er fedt at bo i et land hvor alle kan få en uddannelse, blive behandlet når man er syg, komme på museum til overkommelige priser og hæve pension, når vi ikke kan arbejde mere. Bare for at nævne noget af den  velfærd, de fleste af os er så glade for.

Men det er ikke rimeligt, at ganske almindelige familier hvert år skal modtage en stor skatteregning for et hus, der allerede er købt og betalt. Jeg ser gerne, at vi på sigt afskaffer boligskatterne, så det kun er gevinst ved salg, der beskattes.

Vi har allerede kæmpet og vundet adskillige politiske sejre for boligejerne.

Vi får ikke fjernet boligskatten i morgen. Heller ikke i næste valgperiode. Det er et langt sejt træk. Men hvis det borgerlige Danmark ikke bliver ved med at tale boligejernes sag, kommer vi ingen vegne. Derfor bliver Det Konservative Folkeparti ved med at kæmpe for lavere boligskatter – vores hjem skal ikke være et skatteobjekt.

 

Birgitte Bergman, Folketingskandidat (C), Nordsjællands storkreds